Công ty TNHH MTV Tư Vấn Đào Tạo Trí Phúc hoạt động về lĩnh vực TƯ VẤN QUẢN LÝ và ĐÀO TẠO KỸ NĂNG , Trí Phúc được thành lập dựa trên kinh nghiệm tư vấn thành công cho các doanh nghiệp từ mới thành lập đến các doanh nghiệp đang phát triển.

Ba cách đối phó với doanh thu không ổn định

Rất nhiều công ty đặt ra câu hỏi, sẽ ra sao nếu công ty lúc có doanh thu lúc không và không có biện pháp nào dự đoán sự ổn định của doanh thu.

Vấn đề lớn nhất của doanh nghiệp vừa và nhỏ có thể được tóm gọn trong 3 câu, không có chiến lược, không biết phân tích, không có hệ thống.

Mọi doanh nghiệp đều phải thực hiện hoạt động này, không phải đôi khi mà là thường xuyên, bởi nó giúp cải tiến và nâng cao hiệu quả của kế hoạch kinh doanh lâu dài và chặt chẻ nhằm thu hút đối tượng tiềm năng, biến họ thành khách hàng.

Giả sử một người nông dân chỉ trồng một vụ mùa duy nhất một năm, năm nay trồng bắp được mùa năm sau có thể ngừng tưới nước và chăm bón cho ruộng mình, mặc cho nó tự mọc bởi nó đã phát triển tốt vào năm trước.

Đối với khách hàng cũng vậy, khi họ mua hàng của bạn một lần, không có nghĩa là bạn có thể để mặc họ, với niềm tin rằng họ sẽ tự tìm đến lần thứ hai và trong tất cả các giao dịch trong tương lai mà không cần sự giúp đỡ, hướng dẫn, định hướng từ đội ngũ bán hàng.

Vạch ra chiến lược, phân tích và hệ thống hóa là 3 yếu tố quan trọng nhất để phá vở nổi lo doanh thu không ổn định đơn giản như đếm 1, 2, 3 vậy.

Cách 1 để có doanh thu ổn định là  Nắm rõ chiến lược thu hút khách hàng tiềm năng

Nếu không có chiến lược tốt bạn sẽ thấy mình phải đối phó với cùng một vấn đề từ ngày này qua ngày khác, làm sao bạn sống sót qua tháng đó và trả được tiền thuê văn phòng, cứ sau 30 ngày bạn làm lại từ đầu, miệt mài đẩy tảng đá cùng lên một con dốc.

Nếu có chiến lược, mỗi tháng bạn sẽ thấy công ty có thể mang về một lượng khách hàng với tỷ lệ dự đoán được, từ khách hàng tiềm năng đến mua hàng lần đầu, sau đó thành khách hàng thường xuyên, rồi trở thành khách hàng thân thiết…Để làm được điều đó câu hỏi đặt ra là

Công ty bạn muốn thu hút dạng khách hàng nào và tại sao?

Chiến lược thay đổi tùy vào đối tượng khách hàng, ví dụ mô hình kinh doanh trên mạng có khuynh hướng thu hút đối tượng theo đám đông, nhưng những đối tượng này thường chung chung và không rõ ràng, người mua hỗn tạp, liệu có nên thu hút một lượng khách khổng lồ nhưng không biết họ là ai, hay nên bớt số lượng đi nhưng đối tượng khách rõ ràng và có tiềm năng hơn, những người sẵn lòng bước vào mối quan hệ dựa trên những tiêu chuẩn mua hàng được thiết kế một cách có chiến lược mà bạn đã thiết lập.

Bằng cách nào bạn xác định và hiểu được thị trường của mình, câu trả lời là phải nghiên cứu thị trường đây là nền tảng của bất kỳ chiến lược kinh doanh hiệu quả. Chỉ đơn giản là phỏng vấn một nhóm khách hàng để thu thập ý kiến về sản phẩm hay dịch vụ bạn cung cấp, để họ hứng thú, hãy tặng phiếu giảm giá hay sản phẩm nếu họ hoàn thành bản khảo sát.

Khi đặt nền tảng cho chiến lược phải chú trọng vào việc thu thập đầy đủ thông tin nhằm tìm ra các vấn đề sau đây.

 • Ai là khách hàng tiềm năng nhất
 • Họ cần gì, muốn gì, mong đợi gì
 • Họ có nhu cầu cho sản phẩm hay dịch vụ của bạn không
 • Ai là đối thủ của bạn và họ làm ăn như thế nào

Cố gắng trả lời những câu hỏi cơ bản này thật chi tiết và cụ thể

Ví dụ, trong ngành bất động sản bạn cần biết có bao nhiêu căn nhà được bán ra mỗi năm trong địa bàn của bạn và giá trị là bao nhiêu, điều này giúp bạn đánh giá mức độ thành công của mình so với đối thủ và cho phép đặt ra những mục tiêu cụ thể. Bạn cũng nên biết con số này đã thay đổi như thế nào trong mấy thập kỷ qua, có những xu hướng chính nào, bạn có thể tìm trong tạp chí thương mại.

Sau khi đã xác định được đối tượng của mình, đây là lúc bạn thực hiện bước tiếp theo là làm rõ những vấn đề sản phẩm bạn giải quyết cho khách hàng.

Ví dụ, bạn bán xe đạp sau khi phân tích số liệu bạn phát hiện 3000 khách hàng tiêu biểu bốc ra từ mỗi nhóm khách hàng khác nhau có 350 người có chức danh bác sĩ, một điều bạn chưa từng nghĩ tới, không có phương tiện tiếp thị nào của bạn nhắm đến đối tượng bác sĩ ấy vậy mà họ lại bị sản phẩm của bạn thu hút. Do đó chiến dịch tiếp theo bạn sẽ nhắm vào bác sĩ, bởi bạn biết họ có động cơ và khuynh hướng mua xe đạp vì vậy bạn dễ biến họ thành khách hàng của bạn hơn.

Những doanh nghiệp có chiến lược sở hữu một hệ thống không ngừng thu hút khách hàng, họ phân tích kỹ lưỡng dữ liệu bán hàng để tìm ra thông số định lượng có liên hệ đến mối tương quan giữa các dạng đối tượng mua hàng khác nhau và từ nhiều nguồn khác nhau, họ biêt nguồn lợi nhuận to lớn nằm ở đâu và họ ưu tiên ở vị trí nào.

Cách 2 để có doanh thu ổn định là Phân tích cách thức phát triển kinh doanh

Sau khi vạch ra chiến lược là phân tích vòng đời của công ty. Đa số doanh nghiệp đều không hề biết tí gì về ý nghĩa lâu dài của vòng đời của công ty. Họ không phân tích các giá trị của khách hàng tiềm năng hay doanh thu đến từ nguồn khác nhau mà họ đang tận dụng như quảng cáo, hoặc công cụ tìm kiếm trên mạng. Dạng phân tích này giúp công ty bạn thoát khỏi tình trạng bế tắc. Bạn không thể nào phát triển trừ khi bạn phân tích các yếu tố nào giúp gia tang hoặc không gia tăng doanh thu trong quá khứ, đây là một ví dụ.

Một nhóm khách hàng gồm các bác sĩ nghiên cứu về môn sinh học, một loại thuốc bổ trwoj có chứa hooc môn tổng hợp phục vụ cho sức khỏe và giữ gìn tuổi thanh xuân. Họ thường xuyên đăng quảng cáo, sau đó bỏ quảng cáo khi thấy lợi nhuận không khả quan, khi phân tích số liệu cho thấy họ dừng quảng cáo khi đang hòa vốn. Lý do là nếu chi 6000 đô cho quảng cáo và chỉ lấy được 6000 đô từ khách hàng mới nghĩa là đang bị lỗ.

Dựa vào lịch sử chữa trị của bệnh nhân cho thấy chiến lược không hiệu quả, vì thế nên thay những chương trình điều trị khác nhau. Hóa ra họ chưa bao giờ nghĩ đến việc quảng cáo theo hướng đó. Như vậy nếu chia 20 khách hàng  ra ba loại hình điều trị, có khoảng 6 người tham gia gói 10 000 đô/năm, tổng cộng 60.000 đô cho năm thứ nhất và đó là 100% lợi nhuận tính trên 1/3 bệnh nhân mới, bởi chỉ cần khoản phí khám bệnh lần đầu họ đã hòa vốn quảng cáo. Sau bệnh nhân tiếp theo đến chọn gói điều trị 5000 đô/năm, tức them 30 000 đô lợi nhuận nâng tổng số tiền lên 90.000. 6 khách hàng cuối cùng sẽ trị giá tối thiểu 3000 đô, tổng cộng 18000 đô, giả sử 9 người quay trở lại trong năm thứ hai đưa tổng lợi nhuận cho gói điều trị thứ ba lên 45.000 đô.

Tổng cộng cái mà các bác sĩ tưởng hòa vốn thật sự mang lại khoảng 135 000 đô mỗi năm.

Bây giờ họ có thể tiếp tục đăng quảng cáo miễn là nó vẫn thu hút bệnh nhân. Dạng phân tích tiêu chuẩn này có thể áp dụng cho bất kỳ địa điểm hay loại hình kinh doanh nào.

Cách 3 để có doanh thu ổn định là hiểu về hệ thống để thu hút và giữ chân khách hàng

Sẽ không có điều thần kỳ nào xảy ra nếu bạn không hiểu rõ những gì mình đang làm, nghĩa là bạn cần hiểu được bạn đang tham gia vào một cuộc chơi dài hơi nào, nói cách khác bạn phải hiểu hệ thống của mình.

Giao dịch đầu tiên có thể có giá thấp, hơn nữa bạn sẽ dễ dàng khiến khách hàng mới trở nên thân thiết hơn và họ sẽ mua tiếp sản phẩm trong tương lai, một khi đã thân thiết  bạn vẫn phải duy trì mối giao hảo này ngày càng bền chặt.

Hãy nhớ phần khó khăn nhất trong mối quan hệ với khách hàng là bán được cho họ lần đầu tiên. Lần giao dịch thứ hai dễ hơn nhiều, nếu bạn kiểm soát tình huống bán hàng có chiến lược, hoặc nó kiểm soát bạn hoặc bạn kiểm soát nó. 95% trường hợp nó kiểm soát bạn vì thế bạn cần một hệ thống thật hữu hiệu để thu hút và giữ chân khách hàng và hệ thống hiện tại của bạn có thể không làm được điều đó.

Sai lầm của doanh nghiệp vừa và nhỏ là tiếp cận khách hàng theo kiểu cá mè một lứa, bạn nên nhớ 20% lượng khách hàng mang lại 80% lợi nhuận và 20% lượng khách hàng sẽ là nguyên nhân của hơn 80% cơn đau đầu của bạn. Rõ ràng, nhóm 20% khách hàng trị giá 80% lợi nhuận ấy đáng nhận được nhiều thời gian và sự quan tâm hơn so với 80% còn lại chỉ mang đến 20% lợi nhuận cho bạn.

Nhưng nếu bạn không thể tập trung chăm sóc 20% khách hàng nếu bạn không biết họ là ai. Và bạn không thể tìm ra họ nếu bạn không biết phân tích và tổng hợp những con số.

Hãy tự hỏi bạn biết gì về các nhóm đầu mối khách hàng khác nhau, họ trở thành khách hàng của bạn bằng cách nào và sau khi mua sản phẩm sẽ tồn tại một mối quan hệ lâu dài không, hãy cố gắng phân tích ngược lại nguồn gốc khách hàng và sau đó dự đoán một cách cẩn thận.

 • Họ có nhiều khả năng mua sản phẩm nào trong tương lai
 • Mức độ thường xuyên giao dịch của họ
 • Và họ sẽ tiếp tục mua hàng trong bao lâu.

Nắm vững 3 chi tiết nói trên sẽ giúp bạn phân tích giá trị ngắn hạn và dài hạn của mỗi khách hàng, từ đó bạn sẽ biết được nhóm khách hàng nào đáng giá hơn những nhóm còn lại.

Giả sử bạn bán hàng qua mạng, nhóm khách hàng mua đồ tiêu dùng có khuynh hướng mua nhiều lần, nhóm khách hàng mua đồ điện tử đắt tiền thường chỉ mua một lần, mặc dù nhìn vào nhóm điện tử có vẻ đáng giá hơn nhưng về lâu dài nhóm tiêu dùng mang lại lợi nhuận nhiều hơn. Điều này không có nghĩa bạn nên bỏ rơi nhóm đầu tiên, có được  vài khách hàng nhóm này cũng tốt để tạo ra dòng tiền ngắn hạn trong khi bạn xây dựng nhóm khách hàng dài hạn, những người mua thường xuyên và dự đoán được.

Thực hành, hãy lấy một tờ giấy và định nghĩa đối tượng hay khách hàng lý tưởng của bạn bằng cách trả lời 2 câu hỏi sau

Bạn có thể giải quyết những vấn đề gì của khách hàng lý tưởng một cách hiệu quả và hữu ích nhất

Khách hàng lý tưởng là cá nhân hay doanh nghiệp, họ ở đâu, quy mô ra sao và tại sao bạn thích phục vụ họ.

Bằng cách này bạn tập trung thu hút những doanh nghiệp hay cá nhân trở thành khách hàng của bạn , bạn sẽ không mất thời gian theo đuổi những nguồn thu không giúp công ty lớn mạnh hơn.

Theo giải pháp đột phá của Jay Abraham

Trang chủ

Bài viết về quản trị

85 thoughts on “Ba cách đối phó với doanh thu không ổn định

 1. Pretty section of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently fast.

 2. Nice blog here! Also your web site loads up very fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my web site loaded up as fast as yours lol

 3. I like what you guys are up too. Such clever work and reporting! Keep up the excellent works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my website :).

 4. of course like your website however you have to take a look at the spelling on several of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I find it very troublesome to tell the truth then again I¡¦ll definitely come again again.

 5. As I site possessor I believe the content matter here is rattling great , appreciate it for your efforts. You should keep it up forever! Good Luck.

 6. Hey very nice blog!! Man .. Beautiful .. Superb .. I will bookmark your website and take the feeds also¡KI’m glad to seek out a lot of helpful information here in the put up, we need develop more techniques on this regard, thanks for sharing. . . . . .

 7. Thank you, I’ve just been looking for information about this subject for a while and yours is the best I have found out till now. But, what in regards to the bottom line? Are you positive about the source?

 8. As soon as I found this web site I went on reddit to share some of the love with them.

 9. Fashion nói:

  Hello, you used to write excellent, but the last few posts have been kinda boring… I miss your great writings. Past several posts are just a little out of track! come on!

 10. Homefinder nói:

  Somebody essentially assist to make severely posts I might state. That is the first time I frequented your website page and thus far? I amazed with the research you made to create this actual put up extraordinary. Magnificent process!

 11. Hello my loved one! I wish to say that this post is awesome, nice written and come with almost all important infos. I would like to peer more posts like this .

 12. I carry on listening to the rumor lecture about receiving free online grant applications so I have been looking around for the finest site to get one. Could you tell me please, where could i find some?

 13. Utterly pent content material , appreciate it for entropy.

 14. congress nói:

  I really liked your blog post.Really thank you! Will read on…

 15. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! However, how can we communicate?

 16. I was just looking for this info for some time. After six hours of continuous Googleing, finally I got it in your website. I wonder what is the lack of Google strategy that do not rank this type of informative web sites in top of the list. Usually the top sites are full of garbage.

 17. I am very happy to read this. This is the type of manual that needs to be given and not the random misinformation that is at the other blogs. Appreciate your sharing this best doc.

 18. You could definitely see your skills within the paintings you write. The world hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to mention how they believe. At all times go after your heart. “Experience is a good school, but the fees are high.” by Heinrich Heine.

 19. Skin Care nói:

  I have been surfing online greater than three hours lately, but I by no means found any attention-grabbing article like yours. It is pretty price sufficient for me. In my opinion, if all webmasters and bloggers made excellent content as you did, the internet will likely be a lot more helpful than ever before.

 20. I am extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a great blog like this one these days..

 21. Needed to send you one very little observation to be able to thank you very much the moment again for all the nice tricks you’ve discussed in this case. It’s so extremely open-handed with you to make openly all that many people would have made available as an e-book to earn some cash for themselves, chiefly since you could have tried it in the event you desired. These concepts additionally acted as a fantastic way to realize that other people online have a similar desire much like mine to learn lots more in respect of this problem. I’m sure there are some more enjoyable situations ahead for people who discover your website.

 22. You are my inspiration, I possess few web logs and often run out from brand :). “Truth springs from argument amongst friends.” by David Hume.

 23. I have recently started a site, the information you offer on this site has helped me tremendously. Thanks for all of your time & work. “There can be no real freedom without the freedom to fail.” by Erich Fromm.

 24. pcs nói:

  Faytech North America is a touch screen Manufacturer of both monitors and pcs. They specialize in the design, development, manufacturing and marketing of Capacitive touch screen, Resistive touch screen, Industrial touch screen, IP65 touch screen, touchscreen monitors and integrated touchscreen PCs. Contact them at http://www.faytech.us, 121 Varick Street, New York, NY 10013, +1 646 205 3214

 25. BusTickets nói:

  Hi, i think that i saw you visited my weblog thus i came to “return the favor”.I am attempting to find things to enhance my web site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

 26. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it is really informative. I am gonna watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. Lots of people will be benefited from your writing. Cheers!

 27. LawLibrary nói:

  Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out much. I hope to give something back and aid others like you helped me.

 28. monitors nói:

  MetroClick specializes in building completely interactive products like Photo Booth for rental or sale, Touch Screen Kiosks, Large Touch Screen Displays , Monitors, Digital Signages and experiences. With our own hardware production facility and in-house software development teams, we are able to achieve the highest level of customization and versatility for Photo Booths, Touch Screen Kiosks, Touch Screen Monitors and Digital Signage. Visit MetroClick at http://www.metroclick.com/ or , 121 Varick St, New York, NY 10013, +1 646-843-0888

 29. Health nói:

  Its great as your other articles : D, regards for putting up. “Too much sensibility creates unhappiness too much insensibility leads to crime.” by Charles Maurice de Talleyrand.

 30. F*ckin’ awesome things here. I’m very glad to look your article. Thanks so much and i am taking a look ahead to contact you. Will you kindly drop me a mail?

 31. Thank you, I’ve just been searching for information about this topic for a long time and yours is the greatest I have discovered so far. But, what about the conclusion? Are you certain about the source?

 32. Pretty section of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts. Anyway I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly.

 33. I do trust all of the concepts you have offered on your post. They’re really convincing and will certainly work. Still, the posts are too brief for beginners. May just you please extend them a little from next time? Thanks for the post.

 34. Townhomes nói:

  Helpful info. Lucky me I discovered your website by chance, and I’m surprised why this twist of fate didn’t took place in advance! I bookmarked it.

 35. Hey there, You’ve done an incredible job. I’ll definitely digg it and personally recommend to my friends. I’m sure they will be benefited from this website.

 36. Excellent blog here! Also your web site loads up fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my site loaded up as fast as yours lol

 37. TennisScores nói:

  hi!,I like your writing so a lot! proportion we keep in touch extra about your article on AOL? I require an expert on this area to unravel my problem. May be that is you! Having a look ahead to look you.

 38. Wood Planks nói:

  I am continually looking online for tips that can help me. Thx!

 39. I and also my pals have been reading through the best tips and tricks from your web page and then the sudden came up with a terrible suspicion I never thanked you for those tips. The ladies happened to be consequently very interested to read through all of them and have in actuality been taking pleasure in them. Thank you for truly being very considerate and for having this kind of magnificent ideas most people are really needing to be informed on. Our own honest apologies for not expressing gratitude to sooner.

 40. excellent publish, very informative. I’m wondering why the other experts of this sector do not realize this. You must continue your writing. I’m confident, you’ve a great readers’ base already!

 41. Thank you for another informative blog. Where else could I am getting that kind of information written in such a perfect means? I’ve a venture that I am just now working on, and I’ve been at the glance out for such information.

 42. odziez bhp nói:

  I really enjoy studying on this site, it has got wonderful posts . “Sometime they’ll give a war and nobody will come.” by Carl Sandburg.

 43. Really appreciate you sharing this post.Really looking forward to read more. Fantastic.

 44. News nói:

  Hey There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article. I’ll make sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I’ll certainly comeback.

 45. Thank you for all your valuable labor on this website. Debby really likes making time for investigations and it’s really easy to understand why. A number of us learn all concerning the compelling method you offer rewarding tips and hints through this blog and encourage response from other people about this topic plus our own child has always been starting to learn so much. Have fun with the remaining portion of the new year. You’re performing a good job.

 46. Someone necessarily lend a hand to make seriously articles I would state. This is the first time I frequented your web page and so far? I surprised with the research you made to make this particular put up extraordinary. Wonderful process!

 47. What i do not realize is in truth how you are not really a lot more neatly-favored than you may be now. You are so intelligent. You understand therefore significantly on the subject of this matter, produced me in my view consider it from so many various angles. Its like women and men don’t seem to be interested until it¡¦s one thing to accomplish with Woman gaga! Your personal stuffs nice. All the time deal with it up!

 48. Pretty section of content. I just stumbled upon your website and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts. Anyway I’ll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently fast.

 49. Wonderful work! That is the type of information that are meant to be shared around the net. Shame on Google for not positioning this submit upper! Come on over and consult with my website . Thank you =)

 50. Good write-up, I am normal visitor of one’s web site, maintain up the excellent operate, and It’s going to be a regular visitor for a long time.

 51. Nice post. I was checking constantly this blog and I’m impressed! Extremely helpful info specially the last part :) I care for such info a lot. I was looking for this certain info for a very long time. Thank you and best of luck.

 52. you are really a excellent webmaster. The site loading pace is amazing. It kind of feels that you are doing any distinctive trick. Moreover, The contents are masterwork. you’ve done a fantastic job on this matter!

 53. I would like to thank you for the efforts you have put in writing this website. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming also. In fact your creative writing skills has inspired me to get my own website now. Actually the blogging is spreading its wings fast. Your write up is a great example of it.

 54. great issues altogether, you just won a new reader. What would you suggest in regards to your post that you simply made a few days in the past? Any sure?

 55. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something that I think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me. I am looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

 56. Some truly choice articles on this website , saved to favorites .

 57. Awesome article.Much thanks again. Awesome.

 58. Good – I should definitely pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all the tabs and related information ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, website theme . a tones way for your customer to communicate. Nice task.

 59. Fashion nói:

  Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is great, as well as the content!

 60. Very neat article.Thanks Again. Much obliged.

 61. I’ve been absent for a while, but now I remember why I used to love this site. Thank you, I will try and check back more often. How frequently you update your site?

 62. “Really appreciate you sharing this post. Much obliged.”

 63. “Hmm it appears like your website ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to everything. Do you have any recommendations for beginner blog writers? I’d genuinely appreciate it.”

 64. I enjoy the efforts you have put in this, thank you for all the great articles.

 65. “I am so grateful for your blog. Awesome.”

 66. News nói:

  Thanks for helping out, good info. “Hope is the denial of reality.” by Margaret Weis.

 67. “Hmm it seems like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog writer but I’m still new to the whole thing. Do you have any tips and hints for beginner blog writers? I’d really appreciate it.”

 68. Wow! Thank you! I continuously wanted to write on my website something like that. Can I include a part of your post to my blog?

 69. Fashion nói:

  I truly appreciate this post. I have been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thanks again!

 70. I think you have noted some very interesting points , thanks for the post.

 71. Thank you ever so for you blog.Much thanks again. Keep writing.

 72. News nói:

  you’re in reality a just right webmaster. The web site loading pace is amazing. It seems that you are doing any distinctive trick. Moreover, The contents are masterwork. you have done a excellent job in this topic!

 73. “Hey, thanks for the blog article.Thanks Again. Will read on…”

 74. Very interesting info!Perfect just what I was looking for!

 75. “hello!,I love your writing so a lot! proportion we communicate more about your post on AOL? I require an expert on this space to solve my problem. May be that is you! Having a look forward to look you.”

 76. Excellent read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch since I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thanks for lunch! “High living and high thinking are poles apart.” by B. J. Gupta.

 77. some sleeping bags are waterproof and weatherproof too, they are nice for camping outside the house**

 78. News nói:

  hi!,I really like your writing very much! percentage we keep up a correspondence extra approximately your article on AOL? I need an expert in this house to resolve my problem. May be that is you! Having a look forward to peer you.

 79. =metroClick nói:

  MetroClick specializes in building completely interactive products like Photo Booth for rental or sale, Touch Screen Kiosks, Large Touch Screen Displays , Monitors, Digital Signages and experiences. With our own hardware production facility and in-house software development teams, we are able to achieve the highest level of customization and versatility for Photo Booths, Touch Screen Kiosks, Touch Screen Monitors and Digital Signage. Visit MetroClick at http://www.metroclick.com/ or , 121 Varick St, New York, NY 10013, +1 646-843-0888

 80. #emery eps nói:

  I merely hope to notify you that I am new to putting up a blog and genuinely admired your post. More than likely I am inclined to bookmark your blog post . You literally have fantastic article materials. Like it for discussing with us your own website article

 81. Faytech North America is a touch screen Manufacturer of both monitors and pcs. They specialize in the design, development, manufacturing and marketing of Capacitive touch screen, Resistive touch screen, Industrial touch screen, IP65 touch screen, touchscreen monitors and integrated touchscreen PCs. Contact them at http://www.faytech.us, 121 Varick Street, New York, NY 10013, +1 646 205 3214

 82. here nói:

  I just want to say I’m newbie to blogs and actually enjoyed you’re web blog. Very likely I’m going to bookmark your blog post . You surely come with fantastic writings. Regards for revealing your blog.

 83. Lelandliree nói:

  With havin so much written content do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement? My site has a lot of exclusive content I’ve either written myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the internet without my agreement. Do you know any ways to help prevent content from being stolen? I’d truly appreciate it.

Để lại một trả lời

Địa chỉ email sẽ không được công bố.

Bạn có thể sử dụng các thẻ HTML và các thuộc tính: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

ĐƯỜNG DÂY NÓNG

Tư Vấn Đào Tạo


0919 099 777
My status

Lưu trữ